En liten brunost skalk

Her i huset går det en del brunost! Alle elsker brunost hos oss, men brunost skalken er relativt vanskelig å skive opp med ostehøvel, så da blir den liggende! Men liggende trenger ikke være synonymt med kast. For selv om restene ikke egner seg på brødskiva er det likevel masse godt man kan bruke brunost restene til. I brune sauser eller i viltgryte er kanskje noe mange kjenner til, men hva med brunost kjeks?!?

public.jpeg

Vi har laget disse flere ganger nå og de er såååå gode!! Disse har jeg brukt kokosblomstsukker i, for da kan jeg med hånden på hjertet si at de er litt sunnere😋

Dette trenger du:

🍁 100 g mykt smør

🍁 2 dl brunt sukker (gjerne kokosblomstsukker)

🍁 2 egg

🍁 1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver

🍁 2,5 dl mel

🍁 1 dl havregryn

🍁 1,5 dl hakkede mandler

🍁 2 dl rosiner

🍁 150 g brunost (i små biter)

public.jpeg

Slik gjør du:

public.jpeg
  • Sett ovnen på 180 grader (over/undervarme)

  • Pisk smør og brunt sukker mykt i kjøkkenmaskin. Ha deretter i ett og ett egg og visp godt.

  • Rør forsiktig inn mel, havregryn, bakepulver og vaniljesukker. Ha til slutt i mandler, rosiner og brunostbiter og rør sammen.

  • Legg passe klumper på bakepapir med litt plass imellom! Oppskriften er nok til alt fra 10 - 15 kjeks. Kommer an på hvor store du lager dem.

  • Stekes på midterste rille i rundt 12-15 minutter. Mine stod litt lenger i dag, da vi lagde dem litt større☺️

public.jpeg

Så er det bare å nyte!! God tirsdagskveld😘🍁

public.jpeg